logo

Про нас

Благодійний фонд "Маленькі серця" - створило милосердя. Бажання допомогти. Врятувати. Подарувати любов. Зігріти ...Вже декілька років ми допомагаємо самим незахищеним живим істотам - дітям-сиротам з інвалідністю та безпритульним тваринам. Сотні маленьких сердечок - б'ються! Хтось знайшов дім, хтось став здоровий, а хтось просто щасливий. Ми щиро вважаємо, що допомагати нужденним - обов'язок кожної людини і закликаємо Вас творити добро, разом з нами!

Іспанський суд знову дозволили бої биків в Каталонії

Верховний суд Іспанії скасував парламентський заборона на бої биків в Каталонії.

Конституційний суд ухвалив, що заборона 2010 року на змагання за участю тварин в автономному окрузі є замахом на культурну спадщину країни, особливо після того, як кориді був наданий спеціальний статус в 2013 році.

bayonnebullfightingПредставники правлячої іспанської Народної партії стверджували, що така заборона була «наступом» на свободу творчості, права на освіту та культурну спадщину, а також заважав розвитку бізнесу в Каталонії.
А в самій постанові суду сказано, що “неконституційна заборона” оголошена “недійсною”.

Каталонія має регіональні повноваження з регулювання суспільними справами і дотримання прав захисту тварин, але іспанський уряд підкреслює, що в цьому випадку скасування заборони – це захист культурної спадщини країни.

Саме цей аргумент був використаний суддями, його ж використовували противники «вольності» Каталонії – Народна Партія та інші провладні сили – ще в 2010 році.
Національний уряд видав два закони, спочатку в 2013 році, а потім в 2015, які привласнили статус культурної спадщини явищу кориди.

Експерти стверджують, що заборона може спровокувати подальшу ескалацію між владою автономії та Іспанією. Очікується, що референдум про незалежність регіону буде проведено у вересні 2017 року.

За матеріалом видання El Pais.